Trouwceremonies

De voorbereiding

Hoe gaan we aan de slag

We werken samen naar het huwelijk toe, zodat de ceremonie past bij wie jullie zijn en hoe jullie het willen en wensen. Het begint met een eerste kennismaking, een ‘date’ om te kijken of er een klik is. Op basis van jullie wensen stel ik een offerte op. Als jullie voor mij kiezen, reserveer ik jullie huwelijksdag in mijn agenda en starten we met de voorbereidingen.

Zorgvuldig voorbereiden

We plannen een datum en plaats om de ceremonie voor te bereiden. We bespreken dan samen de wensen, kijken naar mogelijkheden en ideeën en leren elkaar beter kennen. Ook wil ik natuurlijk meer over jullie weten, zodat ik dat kan verwerken in een persoonlijke toespraak.
Uiteraard is het mogelijk om meerdere afspraken in te plannen, zodat we ons per afspraak kunnen concentreren op een deel van de plechtigheid. Misschien willen jullie dat ik ook anderen spreek, zoals ouders, getuigen of goede vrienden.

Samen onderweg naar de grote dag

Tussentijds hebben we contact via mail of telefoon. Contact met de ceremoniemeester hoort daar ook bij en als jullie dat willen ga ik vooraf mee naar de trouwlocatie. Op de trouwdag ben ik ruim voor aanvang van de ceremonie aanwezig, zodat er nog tijd is om de laatste dingen te checken en af te stemmen met de ceremoniemeester. En natuurlijk hoor ik een paar weken na de plechtigheid graag hoe jullie de huwelijksceremonie hebben ervaren.

Eigen trouwambtenaar meenemen

De meeste gemeenten vinden het goed dat je zelf een trouwambtenaar meeneemt. De gemeente benoemt mij dan voor een dag. De kosten die hieraan zijn verbonden en de leges van de gemeente zijn voor jullie rekening. Daarnaast ontvangen jullie van mij een factuur voor mijn werkzaamheden.

Als de gemeente geen toestemming verleent voor een eigen trouwambtenaar, dan kun je ervoor kiezen om sober te trouwen in het stadhuis. Ik kan daarna de gewenste ceremonie verzorgen op een door jullie gekozen tijd en plaats

Trouwen in Hoogeveen

Ik ben in dienst bij gemeente Hoogeveen. Als jullie in deze gemeente trouwen dan krijgen jullie geen factuur van mij, omdat deze gemeente mij dan betaalt. Ik werk dan volgens de regels en afspraken die in de gemeente Hoogeveen gelden bij een huwelijksvoltrekking. Bij aanmelding van het huwelijk geef je aan dat jullie graag willen dat ik het huwelijk sluit. Meestal wordt dit gehonoreerd.

Wil je weten of ik bij jullie pas?

Neem contact op, zodat we kennis kunnen maken.

Neem contact op