Communicatie

Doordacht, opvallend en doelgericht

Effectieve communicatie heeft invloed op weten, vinden en doen en gaat uit van een een strategische, tactische en planmatige aanpak. Ik weet hoe communicatie werkt en op welke manier het binnen en buiten de organisatie helpt doelen te bereiken.

Wat kan Sprekend Anja voor je doen

Communicatieadvies

Goed advies begint met een gedegen analyse van het probleem. Wat speelt er nu echt in de organisatie en wie zijn er intern en extern bij betrokken? Hoe krijg je grip op de krachten die er spelen? Hoe krijg je mensen zover dat ze hun gedrag veranderen? Hun mening vormen op basis van de feiten? Het imago van de organisatie verandert? Medewerkers meegaan in veranderingen? En nog veel meer vragen waarbij een communicatieadviseur als ik het verschil kan maken in het vinden van een oplossing of het bedenken van een effectieve aanpak.

Plannen maken

Bedrijven en organisaties zoeken naar effectieve strategieën die draaien om de fundamentele vraag: Hoe kan met communicatie het verschil worden gemaakt? Hoe pakken we het aan? Wat zijn onze prioriteiten? Welke stappen moeten we nu zetten? Hoe gaan we met veranderingen om? Natuurlijk kan ik een ‘uitgebreid’ communicatieplan opstellen, maar nog liever zet ik de grote lijnen uit op basis van strategische keuzes met zicht op de lange termijn én de prioriteiten op de korte termijn. Daar bereik je namelijk veel meer mee!

Uitvoeren

Een project, een verandering, een probleem of onderbezetting waarvoor tijdelijk extra communicatiekracht nodig is? Maak gebruik van mijn kennis en ervaring om de vaart erin te houden. Daarmee haal je een energieke en gedreven denker én doener (doenker) in huis met ruim 15 jaar ervaring in: communicatieadvies, tekstschrijven, creatieve oplossingen en begeleiden/coachen van personen, werkgroepen en processen.

Consultatief gesprek

Het kan een organisatie helpen een communicatievraagstuk of -oplossing voor te leggen aan een (externe) communicatieadviseur. Dat brengt bevestiging, nieuwe inzichten en/of alternatieven. Dit hoeft trouwens niet altijd uit de koker van de ‘ingevlogen’ communicatieadviseur te komen. Vaak zijn de antwoorden al voorhanden en is er slechts een andere manier van analyseren en vragen stellen nodig om ze naar boven te halen.

Begeleiding

Tijdelijk expertise nodig als aanvulling op het werk van medewerkers of commissies? Door mijn begeleiding worden mensen communicatief vaardiger, krijgen ze beter zicht op het communicatievraagstuk, kunnen ze gerichter werken en bereiken ze meer met hun inspanningen.

Sparringpartner

In sommige organisaties werkt een communicatieadviseur of communicatiemedewerker alleen. Het kan dan enorm helpen om met iemand te kunnen sparren over analyses, plannen, ideeën en acties. Ik ben dan de vakgenoot die je helpt tot de juiste keuzes en adviezen te komen Dat geeft rust in je hoofd en focus op je doelen.

Kennismaken?

Denk je dat ik iets voor jou kan betekenen? Bel of mail me voor een persoonlijke kennismaking. Een kop koffie kan altijd!

Neem contact op