Presenteren

Boeiend en zonder trillende knieën

Veel mensen vinden het spannend om te presenteren, ook als ze meer dan genoeg kennis hebben over het onderwerp. Voor een groep staan kan ervoor zorgen dat je de kennis ineens niet meer paraat hebt of zo zenuwachtig bent dat de boodschap niet overkomt. Weten wat je dan kunt doen, kan helpen, maar dit ook daadwerkelijk trainen is beter.

Meer dan rechtop staan en duidelijk spreken

Het gaat verder dan weten hoe je stevig staat, goed ademt en je stem goed gebruikt. Uiteindelijk gaat het over wat je wil vertellen aan je publiek en of je dat kunt overbrengen. Wat wil je graag dat ze weten, vinden of doen na jouw presentatie? Onthouden ze de kern van jouw verhaal? Hoe zorg je ervoor dat je boeiend bent en interactie tussen jou en het publiek teweegbrengt? Hoe zorg je ervoor dat je binnen de afgesproken tijd blijft?

Ik leer je presenteren

Presenteren kun je van mij leren. Alleen of in een groep. Het is meestal maatwerk. Leg me jouw vraag of uitdaging voor en ik maak een training of workshop op maat. Ook leuk voor een studie- of trainingsdag.

Wat houdt je nog tegen?

Neem contact met me op en leg me jouw uitdagingen voor, zodat ik met je aan de slag kan. Oefenen in een groep cursisten kan natuurlijk ook.

Neem contact op