Trouwceremonies

De cursus

Veel trouwambtenaren moeten na hun beëdiging zelf het wiel uitvinden. Dat is jammer, want een huwelijk is een uniek moment voor een bruidspaar. Een ceremonie moet – in positieve zin – onvergetelijk zijn. Als onzekerheid over onderdelen van de ceremonie of zenuwen je aandacht opslokken, gaat dit ten koste van de aandacht voor het bruidspaar en de gasten en worden ceremonies minder mooi dan je zou willen. Bruidsparen verwachten steeds meer van de ceremonie en trouwambtenaren bewegen daarin mee. Daarom is het ook leuk en leerzaam voor ervaren trouwambtenaren om een training te volgen, bijvoorbeeld als collega´s bij een gemeente of als leden van een babsenvereniging.

Wil je vaardiger worden in je vak?
Ik kan je helpen met:

  • Het opzetten van een stramien voor de ceremonie
  • Vormgeven van het officiële gedeelte
  • Creatief toevoegen van symboliek en rituelen
  • Interviewtechnieken voor het gesprek met het bruidspaar
  • Schrijftechnieken voor een passende en aansprekende toespraak
  • Omgaan met moeilijke of lastige situaties of omstandigheden
  • Aandacht hebben en vasthouden tijdens de plechtigheid
  • Het optreden en spreken voor publiek
  • Non-verbale communicatie
  • Antwoorden op vragen over wettelijke zaken

Verschillende invalshoeken

Vanzelfsprekend zet ik mijn kennis en ervaring als trouwambtenaar in, aangevuld met mijn expertise als communicatieadviseur en tekstschrijver.

Effectieve trainingen

Ik ga voor effectieve trainingen, dat is meestal maatwerk. Je kunt me ook vragen voor een inspirerende training of creatieve-ceremonie-workshop voor een groep babsen. En natuurlijk kun je mijn begeleiding/coaching vragen als je voor één dag wordt benoemd voor een speciaal huwelijk of wanneer jet trouwambtenaar of ceremoniespreker wilt worden. Neem contact met me op om te kijken of ik de persoon ben die je nodig hebt.

Wil je meedoen met een training voor startende trouwambtenaren? Op 24 februari is er nog plaats. Deze training is ook geschikt voor mensen die babs voor 1 dag zijn.  Neem vrijblijvend contact met me op als je meer wilt weten of je op wilt geven.

Wil je weten hoe deelnemers een training van mij hebben ervaren? In de blog inspiratie voor trouwambtenaren staan onder andere de ervaringen van twee deelnemers aan de training voor startende trouwambtenaren.

De foto’s van op deze pagina zijn gemaakt door Andrea Schipper tijdens een workshop die ik tijdens een workshopdag van Matrimonium (de landelijke vereniging van trouwambtenaren) heb gegeven.

Informatie over andere trainingen: spreken, presenteren, schrijven en communiceren.

Meer weten of je aanmelden?

Bel of mail me!

Contact