Trouwceremonies

De cursus

Veel trouwambtenaren moeten na hun beëdiging zelf het wiel uitvinden. Dat is jammer, want een huwelijk is een uniek moment voor een bruidspaar. Een ceremonie moet – in positieve zin – onvergetelijk zijn. Als onzekerheid over onderdelen van de ceremonie of zenuwen je aandacht opslokken, gaat dit ten koste van de aandacht voor het bruidspaar en de gasten en worden ceremonies minder mooi dan je zou willen.

Wil je vaardiger worden in je vak?
Ik kan je helpen met:

  • Het opzetten van een stramien voor de ceremonie
  • Vormgeven van het officiële gedeelte
  • Creatief toevoegen van symboliek en rituelen
  • Interviewtechnieken voor het gesprek met het bruidspaar
  • Schrijftechnieken voor een passende en aansprekende toespraak
  • Omgaan met moeilijke of lastige situaties of omstandigheden
  • Aandacht hebben en vasthouden tijdens de plechtigheid
  • Het optreden en spreken voor publiek
  • Non-verbale communicate

Verschillende invalshoeken

Vanzelfsprekend zet ik mijn kennis en ervaring als trouwambtenaar in, aangevuld met mijn expertise als communicatieadviseur en tekstschrijver.

Effectieve trainingen

Ik ga voor effectieve trainingen, dat is meestal maatwerk. Je kunt me ook vragen voor een inspirerende training of creatieve-ceremonie-workshop voor een groep babsen. En natuurlijk kun je mijn begeleiding/coaching vragen als je voor één dag wordt benoemd voor een speciaal huwelijk of wanneer jet trouwambtenaar of ceremoniespreker wilt worden. Neem contact met me op om te kijken of ik de persoon ben die je nodig hebt.

Meer informatie over trainingen: spreken, presenteren, schrijven en communiceren.

Training in kleine groep op 30 september 2021

Op 30 september geef ik een training aan een kleine groep – maximaal 8 – mensen die net trouwambtenaar zijn of dit graag willen worden. Het is een training van een dag (9.00 tot 17.00 uur) waarin je je kunt onderdompelen in het vak van trouwambtenaar. Samen met andere deelnemers ga je aan de slag met dit mooie vak: van de officiële zaken tot de creatieve onderdelen. De kosten voor deelname in de groep zijn € 295,- p.p. Dit is inclusief BTW, cursusmateriaal, koffie/thee, lunch en een certificaat van deelname.

Wil je meedoen of meer informatie, neem dan contact op via e-mail anja@sprekendanja.nl of telefoon: 06 22 81 86 21

 

Wil je weten of ik bij jullie pas?

Neem contact op, zodat we kennis kunnen maken.

Neem contact op