Trouwceremonies

De cursus

Veel trouwambtenaren moeten na hun beëdiging zelf het wiel uitvinden. Dat is jammer, want een huwelijk is een uniek moment voor een bruidspaar. Een ceremonie moet – in positieve zin – onvergetelijk zijn. Als onzekerheid over onderdelen van de ceremonie of zenuwen je aandacht opslokken, gaat dit ten koste van de aandacht voor het bruidspaar en de gasten en worden ceremonies minder mooi dan je zou willen. Bruidsparen verwachten steeds meer van de ceremonie en trouwambtenaren groeien daarin mee, daarom is het ook leuk en leerzaam voor trouwambtenaren met meer ervaring om een training te volgen.

Wil je vaardiger worden in je vak?
Ik kan je helpen met:

  • Het opzetten van een stramien voor de ceremonie
  • Vormgeven van het officiële gedeelte
  • Creatief toevoegen van symboliek en rituelen
  • Interviewtechnieken voor het gesprek met het bruidspaar
  • Schrijftechnieken voor een passende en aansprekende toespraak
  • Omgaan met moeilijke of lastige situaties of omstandigheden
  • Aandacht hebben en vasthouden tijdens de plechtigheid
  • Het optreden en spreken voor publiek
  • Non-verbale communicatie

Verschillende invalshoeken

Vanzelfsprekend zet ik mijn kennis en ervaring als trouwambtenaar in, aangevuld met mijn expertise als communicatieadviseur en tekstschrijver.

Effectieve trainingen

Ik ga voor effectieve trainingen, dat is meestal maatwerk. Je kunt me ook vragen voor een inspirerende training of creatieve-ceremonie-workshop voor een groep babsen. En natuurlijk kun je mijn begeleiding/coaching vragen als je voor één dag wordt benoemd voor een speciaal huwelijk of wanneer jet trouwambtenaar of ceremoniespreker wilt worden. Neem contact met me op om te kijken of ik de persoon ben die je nodig hebt.

Meer informatie over trainingen: spreken, presenteren, schrijven en communiceren.

Doe mee met de training voor startende trouwambtenaren

Op 23 september 2022 train ik weer startende trouwambtenaren op locatie in Hoogeveen. De training is ook geschikt voor mensen die voor één dag babs zijn, omdat ze gevraagd zijn om een huwelijk te voltrekken. Er is nog plaats voor een paar deelnemers. Wil je er meer over weten of je opgeven? Neem dan contact met mij op!

Aanbeveling

Ik heb een training gevolgd bij Anja als beginnend trouwambtenaar. Met een paar bruiloften op de planning voelde ik de spanning, deed ik het allemaal wel goed genoeg? Hoe zorg ik voor een kalme uitstraling? En hoe creëer ik een diepgaand verhaal? Het is toch een hele verantwoordelijkheid!

De 3 uur durende autorit vanuit de randstad was het helemaal waard. De hele dag werd ik ondergedompeld met allemaal handige trucs, originele ideeën, goede richtlijnen voor storytelling en zelfs een stukje ademhalingstraining. Einde van de dag vertrok ik weer met veel bruiloftinspiratie en goede moed richting huis.

De informatie die je ontvangt is heel praktisch en makkelijk toepasbaar. Anja kan goed luisteren en beweegt mee met wat je nodig hebt qua ontwikkeling. Je kunt merken dat ze veel passie heeft voor haar vak en dat ze met veel ervaring spreekt. Voor ieder scenario of voorbeeld heeft ze een goede oplossing.

Tineke Verbraeken

 

Wil je weten of ik bij jullie pas?

Neem contact op, zodat we kennis kunnen maken.

Neem contact op